Alles wat u moet weten over het uitbesteden van SEO

Het uitbesteden van SEO kan een geweldige manier zijn om tijd en middelen vrij te maken. Het kan ook een uitstekende manier zijn om geld te besparen. Het is echter belangrijk dat u uw onderzoek doet voordat u een outsourcingbedrijf kiest. Er zijn een aantal problemen die zich kunnen voordoen bij uw SEO uitbesteden, waaronder een onjuiste paginastructuur, duplicated content en slechte content.

Bepaal uw zoekwoordstrategie

Het uitbesteden van uw SEO-strategie is iets heel anders dan het in-house doen. Het is belangrijk dat u uw zoekwoordstrategie definieert met een SEO freelancer en ervoor zorgt, dat er een gedeelde visie is tussen u en de freelancer of het bureau. Om aan de slag te gaan, moet u beslissen over de marketingdoelen van uw campagne en welke zoekwoorden het meeste potentieel hebben om verkeer te genereren. Dit zal helpen bij het bepalen van het type content, dat u moet schrijven, hoeveel tijd moet worden besteed aan het maken ervan, hoe vaak het moet worden bijgewerkt en meer.

Controleer uw site

De volgende stap is het evalueren van uw website. U wilt beginnen met het maken van een lijst met gebieden op uw site waar optimalisatie nodig is, zoals verbroken links, ontbrekende afbeeldingen en tekst, dubbele inhoud op meerdere pagina's enzovoort. Zodra u deze lijst heeft gemaakt, kunt u actie ondernemen door deze problemen één voor één op te lossen.

Plaats

Elke pagina aanpassen aan elke stad of staat zou te veel werk zijn, dus in plaats daarvan besteedt de bedrijfseigenaar SEO uit en maakt hij één pagina die op elk gebied kan worden hergebruikt. De pagina werkt geweldig en ze beginnen verkeer te zien via Google-zoekopdrachten.

Ken hun technieken

Taken die vaak worden uitbesteed, zijn onder meer zoekwoordonderzoek, concurrentieanalyse, campagnes voor het opbouwen van links en het maken van inhoud. Veel bureaus zullen ook technieken gebruiken zoals social media marketing en blogbeheer. Hoe dan ook, zoekmachineoptimalisatie is het proces van het strategisch beïnvloeden van de zichtbaarheid van uw website in zoekresultaten voor een specifieke reeks zoekwoorden.

Veel mensen kiezen ervoor om SEO uit te besteden inclusief Linkbuilding uitbesteden, omdat het hen in staat stelt zich te concentreren op het runnen van hun bedrijf in plaats van te proberen de positie van zoekmachines te verbeteren. Het kan moeilijk zijn om SEO vanuit uw organisatie te beheren, omdat u niet over de benodigde vaardigheden of tijd beschikt. Het inhuren van een onafhankelijk SEO-bedrijf kan helpen de positie van uw website in de zoekmachines te verbeteren en u tegelijkertijd een breder scala aan diensten te bieden dan u alleen zou kunnen bieden.

Doe je onderzoek

Doe je huiswerk voordat je contact opneemt met een SEO-consultant of -bureau. Het eerste dat u moet doen, is hun portfolio en eerder werk bekijken en dit vergelijken met wat zij in hun voorstel voor uw bedrijf zeggen te kunnen doen. Bekijk hun websites en social media profielen, lees reviews en getuigenissen. Als ze in het verleden een soortgelijk werk hebben gedaan, moet u contact opnemen met een aantal van hun voormalige klanten en hen vragen over het werken met het bureau.

Geef de controle over uw bedrijf niet uit handen

Geef de controle over uw bedrijf niet op wanneer u een bedrijf voor zoekmachineoptimalisatie inhuurt. Dit betekent dat u ze nauwlettend in de gaten moet houden, in plaats van ze de volledige controle over uw website te geven zonder er af en toe naar te kijken. Zo kunt u problemen eerder opmerken en de voortgang in de gaten houden.

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist en Content marketeer. Tevens is hij eigenaar van SEO bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Connect your World voert SEO projecten uit in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Breda. Heeft u een vraag over SEO? Of wilt u hem inhuren als SEO specialist? Neem dan contact op via info@connectyourworld.nl